Skip to main content

Kako je počelo

U lipnju 1999. unutar Gimnazije Karlovac osnovana je školska sekcija pod nazivom Videodružina Gimnazije Karlovac. Tri godine kasnije krenulo se u osnivanje formalno pravne udruge te je nastao Kinoklub Karlovac. Udruga je službeno osnovana 12. ožujka 2002. godine.

Čime se bavimo

Od tada svake godine se održava Tečaj filmske umjetnosti, koji pruža svu teorijsku, tehničku i organizacijsko-logističku potporu potrebnu filmskim početnicima za daljnji, samostalan rad na vlastitom filmu. Također, održavaju se različite radionice za djecu u osnovnim školama te specijalizirane radionice za mlade, uz edukativne radionice za nastavnike i profesore, a tijekom cijele godine stvaramo i autorske filmove mladih filmaša.

Vizija

KKK je igralište za ostvarenje audiovizualnih snova.
CCK is a playground for making all your audiovisual dreams come true.

Misija

KKK oblikuje fizičke i virtualne platforme za pomicanje granica u audiovizualnom svijetu sutrašnjice.
In order to push the envelope in the audiovisual landscape of the future, CCK shapes both real and virtual platforms.

Vrijednosti

Kinoklub Karlovac kontinuirano podržava stvaranje A/V sadržaja i generacijski prenosi ljubav prema filmu stvarajući prostor  za priče i kreativnu slobodu. U KKK njegujemo dugoročne i participativne pristupe unutar Kinokluba, te smo posvećeni ljudima koji zajedsno sa nama izgrađuju KKK kao referentno mjesto za edukativni rad s mladima.

Kinoklub danas

U istom duhu otvorenosti i prepoznatijivosti grupe iskristalizirala se vizija – stvaranje grupne kohezije („cijela grupa diše jednim plućima”) i integracija svih članova u grupu („ja sam samo jedna karika u lancu”).

Danas je Videodružina jedna skupina unutar Kinokluba, koji je na dobro utabanim stazama samo nastavio nizati uspjehe — brojne hrvatske i međunarodne nagrade, priznanja istaknutim članovima, pokrenuti festivali i programi za sve ljubitelje filma…

Organizacija

Toni Šarić

tajnik

Toni Šarić od 2006. godine provodi filmske aktivnosti, bio je voditelj 2 IPA projekta, osnivač je i umjetnički direktor filmskog festivala glazbenih dokumentaraca DORF, edukativnog programa EDiT (Edukacija I Trening), s brojnim provedenim projektima i suradnjama u cijelom području. Voli glazbu i film, fer i korektno, u omjeru 50-50. Otac i suprug.

Lucija Ćeškić

koordinatorica aktivnosti

Lucija Ćeškić članica je Kinokluba Karlovac od 2009. godine. Kao volonterka i vanjska suradnica dugi niz godina sudjeluje u organizaciji filmskih događanja, a 2018. godine pokrenula je filmski festival FUSE. Voli film i rad s mladima, fotografiju, dizajn, putovanja i odlaske na glazbene koncerte (poredak ovisi o raspoloženju).

Tamara Perković

predsjednica

Tamara Perković predsjednica je od 2017. godine. Novinarka s dugogodišnjim iskustvom, vjerojatno najpoznatija sa Radio Mrežnice. Zaljubljenica u radio, glazbu i film, danas radi kao glavna urednica u Studio Europa.

Ksenija Sanković

dopredsjednica

Ksenija Sanković članica je Kinokluba od 2005. godine, a na mjestu tajnice bila je od 2012. do kraja 2023. godine. Cijelo vrijeme sudjelovala je u brojnim aktivnostima I edukacijama, pokrenula mrežu suradnji s obrazovnim djelatnicima i festival Stop motion scena. Danas radi u Kinu Edison, voli glazbu i putovanja.