Skip to main content

Projekti

Kinoklub Karlovac članica je Hrvatskog filmskog saveza, Zajednice tehničke kulture Karlovac i Zajednice tehničke kulture Karlovačke županije te Mreže mladih Hrvatske. Također, član je međunarodne asocijacije Youth Cinema Network.

2007. godine u Karlovcu je održana prva Filmska revija mladeži, a zatim 2008. nastaje i Four River Film Festivala te oba festivala i dalje organizira Kinoklub Karlovac s Hrvatskim filmskim savezom. 2011. godine po prvi put se organizira Karlovačko riječno kino – jedinstveno open air kino koje tijekom ljeta organiziramo na području Karlovačke županije.

Jedna od najdugotrajnih edukacija koje organizira Kinoklub Karlovac je Tečaj filmske umjetnosti, a uz njega važne su i edukacije učitelja i profesora kroz specijalizirane radionice. Osim toga istaknuli su se i manji kino-programi, izdvajamo: Filmski EU tjedan, Filmski Uskrs i Vaskrs, Karlovački filmski CROgram, Kino u kazalištu, itd.

2018. godine predstavljena je knjiga naziva Igora Jurilja “Film od Zorinog doma do Edisona; Recepcija filma i prvih karlovačkih kinematografa u lokalnoj periodici, 1896.-1920.”

Kinoklub je pokrenuo i Film Under Severe Experiment (FUSE), filmski festival mladih autora koji ima fokus na eksperimentalnom filmskom rodu u kombinaciji s igranim. 2020. godine pokrenut je FilmEk – filmski-eko kamp te nagradni natječaj posvećen neprofesijskim uradcima nastalih tehnikom stop animacije Stop Motion Scena, koji je prerastao u festivalsku formu već 2021. godine.