Skip to main content
Play Video

Filmska revija mladeži & Four River Film Festival

2007. godine u Karlovcu je održana Filmska revija mladeži, a zatim 2008. nastaje i Four River Film Festivala te oba festivala i dalje organizira Kinoklub Karlovac s Hrvatskim filmskim savezom. Vrlo brzo etablirale su se kao važne nacionalne, odnosno međunarodne manifestacije posvećene srednjoškolskom filmu.

Web stranica

Riječno kino uz Karlovačko

Projekt Riječnog kina je osmislila Marija Ratković Vidaković i obradila ga je kao temu za diplomski rad na Odsjeku za produkciju Akademije dramskih umjetnosti. Od 2011. godine od sredine ljeta  – svake godine – Karlovčani, ali i stanovnici drugih gradova na rijekama u Karlovačkoj županiji, večeri provode na rijeci, omiljenom kupalištu gledajući filmove u kinodistribuciji i art filmove pod otvorenim nebom. Generalni pokrovitelj programa je Karlovačko.
Facebook stranica

FUSE – Film Under Severe Experiment

Od 2018. godine u Karlovcu se održava FUSE filmski festival mladih autora. FUSE – Film Under Severe Experiment međunarodni je filmski festival eksperimentalnog i takozvanog hibridnog filma namijenjen mladim autorima u natjecateljskom programu od 18 do 29 godina s fokusom na studentski film. Ideja je festivala poticati autorsku slobodu i proširiti granice pri stvaranju filma. Autora se želi potaknuti na eksperimentiranje i promišljanje pri stvaranju. Takozvani hibirdni filmovi već dulje vrijeme okupiraju pažnju gledatelja i autora, a ovaj festival želi prezentirati radove koji su uspješni primjeri filmskog eksperimenta. Iako je naglasak na otvorenoj raspravi o filmu i prezentaciji kratkometražnih filmova, postoji i natjecateljski dio.

Web stranica

Stop Motion Scena

Stop Motion Scena prvi je karlovački festival filmova nastalih tehnikom stop animacije kojim se na uradi-sam pristupu želi potaknuti učenike osnovnih i srednjih škola te njihove mentore i roditelje na stvaranje vlastitih video uradaka.
Osmišljen je 2020. godine kao kreativni natječaj tijekom prvog lockdowna (uslijed početka pandemije virusa COVID-19), s ciljem poticanja djece i mladih na kreativni izričaj i stvaranje video uradaka tehnikom stop animacije (eng. stop motion), na uradi-sam principu.
Prijavi se

Kinoklub Karlovac član je Youth Cinema Networka

Youth Cinema Network ili skraćeno YCN, neformalna je organizacija koja od 2012. godine okuplja pedesetak organizatora filmskih festivala, filmske organizacije, medijske pedagoge i filmske djelatnike iz cijeloga svijeta koji imaju zajednički cilj – promicanje i poticanje te distribuciju filmova čiji su autori djeca i mladi. Osnovana je 2012.godine, a godinu kasnije upravo je u Karlovcu, za vrijeme Four River Film festivala, počela s radom. Trenutno broji više od 50 članova iz cijelog svijeta.

Web stranica