Skip to main content

Od nedjelje 7. srpnja do 30. kolovoza, Riječno kino po 14. puta zaredom donosi raznovrstan filmski program na atraktivne lokacije u Karlovačkoj županiji.

Program započinjemo u Ogulinu u nedjelju 7. srpnja projekcijom igranog filma “Back to Black”, uzbudljivom biografijom nikad prežaljene glazbenice Amy Winehouse, kao prvom od ukupno 4 projekcije u dvorištu Frankopanskog kaštela ovog ljeta.

U režiji Sam Taylor-Johnson, film prati život i glazbu Amy Winehouse kroz njezino putovanje od adolescencije do odrasle dobi i stvaranje jednog od najprodavanijih albuma našeg vremena.
Amy Winehouse naširoko se smatra jednom od najvećih umjetnica u novijoj povijesti, prodavši više od 30 milijuna ploča diljem svijeta, a danas generirajući više od 80 milijuna streamova mjesečno. Njezin hvaljeni producirani album Back To Black iz 2006. doveo ju je do svjetske slave, osvojivši (tada) rekordnih 5 nagrada Grammy, uključujući album godine i pjesmu godine za hit singl Rehab.  BACK TO BLACK usredotočit će se na Amynu izvanrednu genijalnost, kreativnost i iskrenost koji su prožimali sve što je radila. Putovanje koje ju je odvelo od ludila i šarenila Camden High Streeta 90-ih do globalnog obožavanja – i opet natrag, BACK TO BLACK gleda kroz perspektivu slavnih i promatra ovo putovanje iza zrcala.

Početak projekcije je u 22:00 sata, a uoči projekcije filma igramo filmski kviz preko mobitela, s početkom u 21:45 sati.

Koristimo prigodu da najavimo kako će posljednje 3 projekcije Riječnog kina 2024 biti održane u Ogulinu – najprije je na programu 27. srpnja hrvatski igrani  film “Sedmo nebo”, potom 23. kolovoza “Zločesti dečki: Sve ili ništa”, a na samom kraju 30. kolovoza gledamo akcijski igrani film “Bajkeri”.

Organizacija ovakve manifestacije ne bi bila moguća bez pokrovitelja kojima se Kinoklub

Karlovac i ovim putem zahvaljuje. Uz generalnog pokrovitelja Karlovačko pivo, posebno se zahvaljujemo Gradu Ogulinu i Turističkoj zajednici grada Ogulina.

Potporu ove godine pružaju i Hrvatski audiovizualni centar, Grad Karlovac, Turistička zajednica grada Karlovca, Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije, Općina Kamanje, TZP Kupa, TZP 4 rijeke, Turbing d.o.o. i Zaklada “Kultura nova”.

Kinoklub zahvaljuje i svim ostalim organizacijama i pojedincima koji pomažu u provedbi ove manifestacije, a valja napomenuti da je za posjetitelje sav program besplatan