Skip to main content

Kinoklub Karlovac poziva autore neprofesijskog filma da pošalju svoje uratke nastale tehnikom stop animacije na jubilarno 5. izdanje festivala Stop Motion Scena, koji će ove godine biti održan u Kinu Edison u Karlovcu u ponedjeljak, 20. svibnja 2024. u 17:00 sati.

Rok za prijave je ponedjeljak 22. travnja 2024. godine, a prijaviti se može putem ispunjavanja obrasca na poveznici https://forms.gle/EA44Dpc4JFZUwaEB8 ili na stranici www.kinoklubkarlovac.hr . Zaprimljene radove će ocjenjivati predstavnici Kinokluba Karlovac, a 20. svibnja biti će održana projekcija filmova s dodjelom nagrada.

Kako bi video uratci bili uključeni u natjecateljski program, potrebno je napraviti kratkometražni animirani film tehnikom stop animacije, a prijavitelji i autori filmova nisu tematski, vremenski, niti dobno ograničeni.  Za animiranje je moguće koristiti različite elemente, poput Lego kocki, igračaka sa zglobovima ili mobilnim elementima, pijeska, figura ili elemenata od papira, kolaža, plastelina i drugih materijala, itd.  Usnimavanje je moguće koristeći npr. aplikaciju „Stop Motion Studio” (koja je besplatna na Google Play Store-u) ili bilo koji drugi prikladni program za snimanje i/ili montažu.  Filmove je moguće prijavljivati individualno ili kao zajedničke radove razreda, videodružina, kreativnih grupa i sl.

Stop Motion Scena osmišljen je 2020. godine kao kreativni natječaj tijekom prvog lockdowna (uslijed početka pandemije virusa COVID-19), s ciljem poticanja djece i mladih na kreativni izričaj i stvaranje video uradaka tehnikom stop animacije (eng. stop motion), na uradi-sam principu.  Nakon  projekcija na Maloj sceni Hrvatskog doma, u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”, ovogodišnje 5. izdanje bit će održano u svibnju u Kinu Edison.

Festival organizira Kinoklub Karlovac u suorganizaciji s Kinom Edison. Financijsku potporu pružaju Zaklada “Kultura nova”, Grad Karlovac i Hrvatski audiovizualni centar.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku.